woensdag 28 februari 2024

Matthias Walkner door blessure niet naar Dakar 2024

Matthias Walkner van Red Bull KTM Factory Racing herstelt goed na een operatie aan zijn linkerbeen. Hij liep deze blessure op tijdens een training in de Verenigde Staten. Helaas is de schade zo groot dat de Oostenrijker niet kan meedoen aan de Dakar Rally in januari.

Teamgenoot Kevin Benavides raakte onlangs ook geblesseerd aan zijn linkerbeen tijdens het trainen, maar naar verwachting zal de Argentijn op tijd hersteld zijn om aan de Dakar Rally deel te nemen. Tijdens een training met het team op 5 december is Matthias Walkner helaas van zijn KTM 450 RALLY gevallen en heeft hij zijn scheen- en kuitbeen en enkelgewricht gebroken. Hij is naar het ziekenhuis in Palm Springs gebracht, waar hij succesvol is geopereerd om de schade te herstellen. In de toekomst zal de winnaar van de Dakar Rally 2018 nog een operatie moeten ondergaan, die hij hoopt in Oostenrijk te kunnen laten doen.

Route Dakar 2024 gepresenteerd: deelnemers staan voor nieuwe uitdagingen

Het waren moeilijke dagen voor het Red Bull KTM-team, omdat ook Kevin Benavides tijdens een test op zondag 3 december zijn linkerbeen heeft geblesseerd. Gelukkig was de blessure van Kevin niet ernstig, maar moest hij zijn trainingsschema inkorten. Met minder dan een maand te gaan tot de start van de Dakar Rally, wordt verwacht dat Benavides positief zal herstellen en aan de rally zal deelnemen.

Jesse Busser
Jesse Busser
Jesse Busser werd op 27 januari 1998 geboren en had tijdens zijn vroege jeugd niet al te veel met tweewielers. Daar kwam spectaculair verandering in toen hij op zijn zestiende begon met scooterrijden. Toentertijd was de motor die hij later wilde rijden een Moto Guzzi Griso 750, maar nu is hij niet meer weg te slaan van zijn Suzuki DL-1000 V-Strom.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen