zaterdag 30 september 2023

Nederland op slot: wat kun je nog met je motor?

Plots zit zowat het hele land op slot en zitten er nog meer mensen thuis. Terwijl jij misschien net je motor winterklaar wilde laten maken bij de dealer. Of een paar nieuwe winterhandschoenen wilde scoren… En nu? We zetten het kort voor je op een rijtje!

Met ingang van de lockdown vanaf 15 december 0.00 uur moeten alle niet-essentiële winkels sluiten. Zeker na de gisteren ontstane chaos rondom winkels als HEMA, Kruidvat en Action zijn de regels nog verder geduid. Eén uitzondering stond gelukkig van meet af al vermeld: locaties voor reparatie en onderhoud van consumentenartikelen en (motor)voertuigen mogen open. De motorzaak kan de werkplaats dus in elk geval openhouden. Bel bij wel eerst even voor een afspraak, aangezien ook dealers erg druk zijn en de handhaving van de regels strikt is. Als vanouds zomaar binnenlopen is er even niet meer bij. Motorkleding en -accessoires worden al niet essentieel beschouwd en mogen dus ook niet verkocht worden.

Hoe de lockdown-situatie in de praktijk aangepakt, verschilt per motorwinkel. De meeste dealers geven via hun websites of Facebook-pagina’s tekst en uitleg hoe zij het aanpakken en welke service ze je nog graag bieden. Controleer dat vooral voor je aanstalten maakt, al blijft de beller in de meeste gevallen sowieso sneller!

9 perfecte motorcadeaus voor motorliefhebbers

Motorkleding en motorrijles?

Dan kent Nederland inmiddels een ook niet onverdienstelijk grote markt voor motorkleding-zaken, die specifiek alles behalve de motorfiets zelf verkopen. Denk aan Motorkleding Store, Motorkleding Center – dat deze week nog grootste plannen uitrolde – en Chromeburner. Die hebben helaas stuk voor de stuk de deuren van hun fysieke winkels kunnen sluiten. Online bestellen kan natuurlijk nog steeds gewoon en via de telefoon en social media kun je je nog altijd prima laten adviseren.

Sowieso is het niet onverstandig dezer dagen de social media-pagina’s van je favoriete zaken in de gaten te houden. Steeds meer ondernemers proberen afhalen mogelijk te maken. Scheelt druk op de pakketbezorging en het scheelt jou wachten!

Mocht je nou juist nu met rijlessen bezig zijn, dan hoeven we je niks te vertellen. Dat ligt plat. Vooralsnog legt het CBR alle rijlessen en de theorie- en praktijkexamens tot en met 19 januari 2021 stil. Tijdens de lockdown in het voorjaar gebeurde dit ook, maar al snel werden motorrijlessen binnen 1,5 meter-afstand alsnog hervat. Of dat nu ook weer gebeurt voor het eind van de lockdown is nog even de vraag.

UPDATE 13:30: inmiddels zijn de rijlessen weer hervat!

Nick Enghardt
Nick Enghardt
Nick Enghardt, geboren op 14 december 1989. Druktemaker, techniek-nerd, liefhebber van oude motoren en een eindeloze bron van nutteloze (motor)feitjes. Werkt haast net zo lief aan zijn motoren als hij erop rijdt. Behalve dat Nicks motoren niet zelden stuk voor stuk stilstaan. Gelukkig maar dat hij MotorNL-testredacteur is en er dus altijd wel een nieuwe motor te testen valt.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image