vrijdag 29 maart 2024

Nieuwe kleuren voor de 2023 Suzuki Hayabusa

Weinig motoren hebben zoveel invloed in de motorcultuur gehad als de Suzuki Hayabusa. De Busa is betwistbaar één van de gekste, meest bizarre motorfietsen ooit, er werden zelfs kamervragen over de motor gesteld. De Hayabusa was een tijd lang de snelste productiemotor ter wereld.

Suzuki Hayabusa snowbike: snelste snowbike ooit?

Na een hiaat van vier jaar werd de Suzuki Hayabusa in 2021 opnieuw gelanceerd, nu geschikt voor Euro 5 regelgeving, en verre van de toppositie qua snelheid. Toch is de Hayabusa nog steeds een kanon. Met een vloeistofgekoelde, brandstofgeïnjecteerde viercilindermotor van 1.340 cc heeft de Hayabusa een indrukwekkend vermogen van 190 pk bij 9.700 tpm en een koppel van 105 lb-ft bij 7.000 tpm.

Voor het modeljaar 2023, heeft Suzuki de Hayabusa in drie kleurstellingen voor de Europese markt gedebuteerd. Er is een stealthy en elegante volledig zwarte lak afwerking, evenals een grijs en rode kleurstelling die doet denken aan de eerste generatie Hayabusa van twee decennia geleden en een wit/blauwe versie.

2023 Suzuki Hayabusa
Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen