dinsdag 14 mei 2024

2024 Triumph Stealth Editions: (on)opvallende nieuwe modellen

Triumph lanceert in 2024 Stealth Editions van acht Bonnevilles. De speciale fietsen zijn custom-stijl geverfd en worden maar één jaar lang geleverd.

Elk model heeft zijn eigen unieke tankontwerp, dat een met de hand beschilderde afwerking. Het design is donker, tenzij er licht op valt. In dat geval komen er levendige kleuren tevoorschijn. Het proces begint met een basislaagje van spiegelglans metaalkleurig ‘Silver Ice’. Deze lak komt op elke tank terecht, waarna een donkere tot lichte ‘Sapphire Black’ grafische vignette wordt geplaatst. Tenslotte krijgen de motoren een transparante getinte lak, in meerdere lagen. Dat moet een diepe en rijke toplaag garanderen. De afwerking is du met de hand en zorgt daardoor voor subtiele variaties bij elke motor.

Triumph Thruxton Final Edition is ode aan een motorfietsicoon

De acht Triumph Stealth-edities omvatten de Bonneville Speedmaster in het rood, de gestripte Bobber in het paars, de T100 en T120 in het blauw, de Speed Twin 1200 in het rood en de Speed Twin 900 in het groen, de Scrambler 900 in een het oranje, en tot slot, heeft de T120 Black een matte zilveren afwerking.

Triumph introduceert een nieuwe serie motorfietsen met unieke tankontwerpen. De Stealth Edition is een herinterpretatie van de iconische Britse klassieker, de Speedmaster, met een opvallend rood ontwerp. Deze lakafwerking benadrukt de ontspannen houding en de custom stijl van de Speedmaster, die beschikt over de 1200cc Bonneville-motor. De Bonneville Bobber krijgt een paarse Stealth Edition met een gestripte, custom stijl. Daarnaast beschikt hij over een 900cc motor. De Bonneville T100 Blue Stealth Edition heeft, zoals de naam doet vermoeden, een blauwe afwerking. Daarnaast is hij, met 65 pk, beschikbaar voor A2-rijbewijshouders. De Bonneville T120 Black Stealth Edition onderscheidt zich door een matte zilveren afwerking en zwarte details.

De Speed Twin 1200 Red Stealth Edition combineert het Bonneville-DNA met een mooi rood kleurtje. De Triumph Stealth Edition met een groen tankontwerp is verder ook geschikt voor A2-rijbewijzen. Als laatste krijgt de Scrambler 900 in 2024 een diep oranje afwerking. Daarnaast is ook een speciale chassisconfiguratie voor offroadrijden terug te vinden. Al deze motorfietsen zijn nu te bestellen bij Triumph-dealers, met leveringen vanaf februari 2024. Triumph heeft de prijzen van deze modellen nog niet bekendgemaakt.

Jesse Busser
Jesse Busser
Jesse Busser werd op 27 januari 1998 geboren en had tijdens zijn vroege jeugd niet al te veel met tweewielers. Daar kwam spectaculair verandering in toen hij op zijn zestiende begon met scooterrijden. Toentertijd was de motor die hij later wilde rijden een Moto Guzzi Griso 750, maar nu is hij niet meer weg te slaan van zijn Suzuki DL-1000 V-Strom.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen