vrijdag 26 april 2024

Yamaha viert 40 jaar avontuur met de nieuwe Yamaha Ténéré 700 World Rally


Yamaha onthult de nieuwe Yamaha Ténéré 700 World Rally ter ere van het 40-jarig bestaan van het legendarische Dakar-model.

Yamaha heeft een nieuwe versie van de Ténéré gepresenteerd: de World Rally, ontworpen om het 40-jarig bestaan van het beroemde Dakar-model te vieren. Deze speciale editie heeft een exclusief kleurenschema en standaard een Akrapovic-uitlaatsysteem.

Dubbeltest Yamaha Ténéré 700 Rally Edition vs. Yamaha Ténéré 700 World Raid

40 jaar geschiedenis

De nieuwste versie van de avontuurlijke Yamaha Ténéré heet de Ténéré 700 World Rally en is ontwikkeld om de 40-jarige geschiedenis van dit model te vieren. Het model maakte zijn debuut in 1983 en wordt door enthousiastelingen erkend als een van de meest invloedrijke en iconische motorfietsen van de twintigste eeuw. Het succes is te danken aan de veelzijdigheid, variërend van toerrijden tot echt off-road avontuur, maar ook geschikt voor stadsgebruik.

De speciale World Rally-editie maakt gebruik van de technische basis van de World Raid, met een 689 cc CP2-motor die 73 pk levert bij 9.000 tpm en een koppel van 68 Nm bij 6.500 tpm. Het heeft een KYB-voorvork met een veerweg van 230 mm en een dubbele brandstoftank van 23 liter. Het rijklaargewicht wordt opgegeven als 220 kg, met een wielbasis van 159 cm en een zadelhoogte van 89 cm.

Opvallende kenmerken zijn het kleurenschema dat te zien is op de foto’s en de standaard meegeleverde Akrapovic-uitlaat.

Prijs

De Yamaha Ténéré 700 World Rally is vanaf deze maand verkrijgbaar in de Trophy Blue-uitvoering, met een zwarte voorvork, een grijs-zwart zadel en zwarte velgen, voor een van afprijs van 14.649 euro rijklaar.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen