Yamaha’s geheim blijft bewaard

Vorige week berichtten we dat Yamaha op een speciale website een aftelklok en een uiterst prikkelend filmpje de wereld lekker maakte voor wat twee nieuwe modellen leken te zijn. ‘Brengt Yamaha de langverwachte driecilinder sportmotor?‘ was toen onze vraag…

De getoonde scooter bleek iets minder mysterieus dan verwacht, da’s de Tricity waar we je ondertussen al kennis mee hebben laten maken.

Nee, het is die sportmotor waar de vraagtekens nog steeds over blijven bestaan. Het filmpje is ondertussen verdwenen, maar er kwam een nieuwe voor in de plaats, waarbij in Yamaha’s virtuele Rev Station alweer die Tricity gepromoot wordt, maar waarin op de achtergrond toch telkens weer die sportmotor voorbij flitst.

De sportmotor die in de windtunnel getest wordt, vertoont onmiskenbare gelijkenis met de YZF-R6, hetgeen een verwijzing kan zijn naar de langverwachte opvolger. Geruchten daarover doen al geruime tijd de ronde en in het rennerskwartier van het WK Superbike (waarin ook het WK Supersport is ondergebracht…) zijn de geruchten dat het om een driecilinder gaat niet van de lucht.

Het zou zomaar kunnen, want het is nu wel ongeveer tijd voor een nieuwe YZF-R6 en aangezien de driecilinder op de Intermot gepresenteerd werd met flink wat verwijzingen naar het sportieve vlak, zou het ons niets verbazen als de YZF-R675, om er maar even een naam aan te hangen, zo langzaamaan van de productielijn komt rollen. In oktober mogen we volgens bronnen iets nieuws verwachten…

Echter, we blijven erbij dat we ook een licht model mogen verwelkomen. De screenshots van de tekeningenlaten de wielen van een YZF-R125 zien en die ene schijfrem duidt ook op een lichte motorfiets, zoals het onlangs op de Tokyo Motorshow gepresenteerde R25 conceptmodel, hoewel een 300 cc variant ons ook niet zou verbazen.

[justified_image_grid ids=19693,19694,19695,19696,19697]

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?