zondag 19 mei 2024

Feit of Fabel: Boet van Dulmen is ooit opgepakt als drugsdealer

Good old Boet van Dulmen is ooit na aangifte door ‘een lekker mokkel’ opgepakt als drugsdealer. Waar of niet waar?

Eind jaren zeventig, begin jaren tachtig werden de Nederlandse raceliefhebbers verwend door Wil Hartog, Jack Middelburg en Boet van Dulmen. Beter bekend als de Grote Drie boekte het trio grote successen in de Koningsklasse. Toch was het niet altijd koek en ei. Zo werd D’n Boet opgepakt als drugsdealer. Feit of fabel?

Misverstand

Iedereen die zijn geld – begrijpelijk – op fabel heeft gezet, kan de portemonnee trekken. In 1979 werd Van Dulmen namelijk door de Finse politie opgepakt als vermeend drugsdealer. Het bleek allemaal een misverstand. Topsporter Van Dulmen is altijd een stevige roker geweest en had standaard een pak zware Van Nelle op zak. Voorafgaand aan de GP van Finland op het vermaarde circuit van Imatra dook Den Boet de kroeg in. Daar draaide hij menig sjekkie en hij deelde de shag ook genereus uit aan andere kroegbezoekers.

Feit of Fabel: Jonge motorrijders hebben de grootste kans op een zwaar ongeval

Lekker mokkel

We laten Boet zelf aan het woord: ‘Een lekker mokkel, om eerlijk te zijn, zag ik al een tijdje naar ons kijken. Zij vond het raar dat de buil shag rondging en daarom vroeg ik als geintje aan haar of ze ook hasj wilde hebben. Uiteindelijk heeft zij naar de narcoticabrigade van Helsinki gebeld.’ De politie nam de melding serieus en rechercheurs observeerden Van Dulmen dagen lang. Overal waar Van Dulmen in het rennerskwartier was geweest, werd doorgespit en uiteindelijk werd hij afgevoerd naar het politiebureau van Imatra om daar tekst en uitleg te geven.

Enige overwinning

Boet herbeleeft het avontuur nog maar eens: ‘Ik heb uiteindelijk in de bak gezeten. Ik heb daar verteld dat hasj misschien in Amsterdam wordt gebruikt, maar niet in een dorpje als Ammerzoden. Daar kenden ze dat in die tijd nog helemaal niet joh.’ Het hele avontuur deed Boet van Dulmen weinig. Dat weekend won hij namelijk de GP van Imatra. Het bleek zijn enige overwinning in de Koningsklasse en dat is een feit.

 

Maikel Sneek
Maikel Sneek
Visueel ingestelde allround creative die sinds 2014 actief is in de motorbranche. Brengt voor Motor.NL offline en online samen.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen