Stel je vraag: Welke A1-motor

Zo nu en dan krijgen we hier op de redactie vragen van lezers. Omdat het vaak leuke onderwerpen zijn gaan we in deze rubriek een aantal van deze vragen beantwoorden. Deze vraag gaat over motoren die geschikt zijn voor een A1-rijbewijs.

Vraag:

Ik ben op zoek naar een motor waarmee ik mag rijden met het A1-rijbewijs. De motor moet op de snelweg kunnen rijden en minstens 130 km/u kunnen. Ik dacht zelf aan de YZF-R125, maar ik weet niet of die geschikt is. Zouden jullie me kunnen helpen door een aantal voorbeelden te noemen?

Antwoord:

Vooral de topsnelheid van minimaal 130 km/u maakt het lastig en dan is de Yamaha R125 een heel goede keuze. Die haalt met een bestuurder van 85 kilogram nog wel 130 km/u. De KTM RC125 en de Duke 125 presteren echter ook heel erg goed. Er is dus wel keuze in deze klasse waarmee je op de snelweg ook aardig uit de voeten kan. Wanneer je een wat oudere 125cc kiest, kom je vaker op een tweetakt uit. Wel leuker als je het ons vraagt, maar de alles-of-niets gasrespons van een tweetakt is soms niet erg vergevingsgezind voor beginners. 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?