20.8 C
Nederland
maandag 23 mei 2022

Uittip: IDM brengt topmotorsport naar TT Circuit Assen

Waar dit weekeinde naar toe? MOTOR.nl helpt je elke donderdag een beetje op weg.

Het Duitse IDM is een motorsport kampioenschap met een groot internationaal karakter. In het weekend van 6 tot en met 8 september wordt op het TT Circuit Assen de voorlaatste ronde van het seizoen verreden. Een vol programma met als hoofdnummer twee IDM Superbike wedstrijden en veel Nederlandse kanshebbers in de diverse klassen belooft het evenement een groot spektakel te worden.

Hoog niveau

Het Internationale Deutsche Motorradmeisterschaft oftewel IDM is een wegrace competitie met rijders uit praktisch heel Europa. In de IDM Superbike klasse zijn er in het verleden al veel coureurs doorgestroomd naar het wereldkampioenschap. Deze raceklasse heeft ook in 2019 een hoog niveau en is een mix tussen snelle ervaren coureurs en jong talent. Ook zijn er veel merken actief in deze klasse met BMW, Yamaha, Suzuki, Honda en Kawasaki. De Oekraïner Ilya Mikhalchik gaat aan de leiding in het kampioenschap. Mikhalchik is tevens de regerend kampioen en hij vecht samen met zijn Duitse teamgenoot Julian Puffe voor de titel.

Talent

De IDM Supersport 600 en IDM Supersport 300 klasse zitten vol met jong talent. Daarnaast wordt er ook voor punten gestreden in de IDM Zijspannen, een klasse die opgesplitst is een 600cc en 1000cc categorie.

De racedag begint zondag 8 september vanaf 11:00 uur. Vrijdag 6 september zijn de vrije trainingen op het TT Circuit Assen. Zaterdag 7 september staan de kwalificatietrainingen en de eerste races op het programma. De IDM Superbike klasse komt zondag twee keer in actie. Deze wedstrijden beginnen om 12:40 & 16:20 uur. Een entreeticket voor de wedstrijddag kost € 25,- en de prijs van een weekendticket is € 35,-.

Meer informatie over het evenement is te vinden op www.idm.de.

Marien Cahuzak
Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen