‘Ik zag motorrijders uit hun krochten kruipen’

De eerste mentale opkikker hebben we te pakken. De thermometer tikte begin april bijna de 20 graden aan. De zon broeide op mijn kale kop en ik bloeide op als een tulp in een paasstukje. Maar zo snel als de lente kwam, ging-ie er ook weer vandoor. Op de vlucht voor sneeuw en hagel, maar de toon was gezet. In die paar mooie dagen zag ik motorrijders uit hun krochten kruipen en de donkere maanden van zich afwerpen. Ik ook. Na maanden regen, storm en thuiswerken bespeurde ik ineens een zweempje van dat ongecompliceerde gevoel, waarmee je in de zomer ...
De eerste mentale opkikker hebben we te pakken. De thermometer tikte begin april bijna de 20 graden aan. De zon broeide op mijn kale kop en ik bloeide op als een tulp in een paasstukje. Maar zo snel als de lente kwam, ging-ie er ook weer vandoor. Op de vlucht voor sneeuw en hagel, maar de toon was gezet. In die paar mooie dagen zag ik motorrijders uit hun krochten kruipen en de donkere maanden van zich afwerpen. Ik ook. Na maanden regen, storm en thuiswerken bespeurde ik ineens een zweempje van dat ongecompliceerde gevoel, waarmee je in de zomer op je motor springt. Geen uitgebreide voorzorgsmaatregelen als waterdicht en gevoerd motorpak, onhandig dikke, elektrisch verwarmde handschoenen, motorcol, et cetera; maatregelen die je tegen de kou beschermen. Daarentegen stevige denim, voorjaarshandschoenen, motorjack en een open helm; dat is voor mij toch wel motorrijden. Dat je in een opwelling op je motor springt voor een rondje, terwijl je die zinderende lucht inademt, die geurt naar groei en bloei. Dat je met je jas opengeritst ergens onderweg in de berm pauzeert zonder dat je zitvlak nat wordt. Jan Kruithof: ‘Lang genoeg geduurd’ De lente is in Zuid-Europa zag ik op het Journaal. Hoe lang doet-ie over 1.200 kilometer? Een week of twee, drie? Dan is-ie misschien al in Nederland als je dit leest. Wat een vooruitzicht!

Doorgaan met lezen?

Om verder te lezen heb je een abonnement nodig. Heb je die al? Dan kun je hier inloggen.

Wil je graag toegang? Kies dan één van onze abonnementen, dat kan al vanaf €2,50 per maand.

MotorNL Digitaal vanaf €2,50 per maand

Alle artikelen uit MOTO73 en Promotor lees je iedere dag vers online via onze Premium artikelen en bladerbare PDF magazines.

Of maak een keuze uit één van onze magazine abonnementen inclusief Digitaal Premium vanaf €4,-

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Misschien vind je dit ook interessant?