Andrea Dovizioso keert na sabbatical terug in MotoGP

Andrea Dovizioso kondigt via een post op Instagram aan dat hij terugkeert in de MotoGP als er een winnend project voorbijkomt.

Het nieuws kwam wel binnen. Andrea Dovizioso (Ducati Team) maakt zijn beslissing voor 2021 openbaar en officieel: hij neemt een sabbatical, maar sluit de mogelijkheid niet uit om in het MotoGP-kampioenschap terug te keren als hij een overtuigend voorstel krijgt.

MotoGP 2020; onvoorspelbaar in het kwadraat

‘In de afgelopen maanden heb ik van een aantal fabrikanten voorstellen ontvangen om in 2021 als testrijder deel te nemen aan de ontwikkeling van hun projecten in MotoGP,’ zegt Andrea Dovizioso in de post die hij op Instagram publiceerde. ‘Ik was erg blij en dankbaar voor de voorstellen die ik kreeg. Ondanks deze mogelijkheden heb ik besloten geen toezeggingen te doen en voorlopig geen formele afspraken te maken.’

Een beslissing die verrassend is, ook al hing-ie al tijden in de lucht. “Ik heb een enorme passie voor racen en ik heb nog steeds de ambitie om te racen en te vechten voor de overwinning. Dus ik keer terug inde MotoGP als en wanneer ik een project vind dat net zo gedreven wordt door dezelfde passie en ambitie en binnen een organisatie die doelstellingen, waarden en werkwijze deelt’.

MotoGP-coureur Andrea Iannone: ‘Ze hebben mijn hart eruit gerukt…’

En dan concludeert Andrea Dovizioso: ‘Nu ben ik gefocust op het zo goed mogelijk afwerken van het wereldkampioenschap en ben ik al begonnen met het ontwikkelen van enkele projecten met mijn partners voor de toekomst.’

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?