maandag 30 januari 2023

Andrea Dovizioso keert na sabbatical terug in MotoGP

Andrea Dovizioso kondigt via een post op Instagram aan dat hij terugkeert in de MotoGP als er een winnend project voorbijkomt.

Het nieuws kwam wel binnen. Andrea Dovizioso (Ducati Team) maakt zijn beslissing voor 2021 openbaar en officieel: hij neemt een sabbatical, maar sluit de mogelijkheid niet uit om in het MotoGP-kampioenschap terug te keren als hij een overtuigend voorstel krijgt.

MotoGP 2020; onvoorspelbaar in het kwadraat

‘In de afgelopen maanden heb ik van een aantal fabrikanten voorstellen ontvangen om in 2021 als testrijder deel te nemen aan de ontwikkeling van hun projecten in MotoGP,’ zegt Andrea Dovizioso in de post die hij op Instagram publiceerde. ‘Ik was erg blij en dankbaar voor de voorstellen die ik kreeg. Ondanks deze mogelijkheden heb ik besloten geen toezeggingen te doen en voorlopig geen formele afspraken te maken.’

Een beslissing die verrassend is, ook al hing-ie al tijden in de lucht. “Ik heb een enorme passie voor racen en ik heb nog steeds de ambitie om te racen en te vechten voor de overwinning. Dus ik keer terug inde MotoGP als en wanneer ik een project vind dat net zo gedreven wordt door dezelfde passie en ambitie en binnen een organisatie die doelstellingen, waarden en werkwijze deelt’.

MotoGP-coureur Andrea Iannone: ‘Ze hebben mijn hart eruit gerukt…’

En dan concludeert Andrea Dovizioso: ‘Nu ben ik gefocust op het zo goed mogelijk afwerken van het wereldkampioenschap en ben ik al begonnen met het ontwikkelen van enkele projecten met mijn partners voor de toekomst.’

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen