vrijdag 19 april 2024

Moto2 Argentinië: tweede zeg voor Celestino Vietti

De start van de Moto2-race gaf een primeur te zien. Het was namelijk Fermin Aldeguer die in zijn elfde GP van poleposition mocht vertrekken. Daarmee werd de Spaanse Boscoscuro-rijder de jongste coureur ooit in de middenklasse (250cc/Moto2) die dat mocht doen. Aldeguer vierde twee dagen na deze race zijn zeventiende verjaardag. Iemand die ook verraste, is zelfs nog bijna acht maanden jonger dan Aldeguer. Zijn naam: Zonta van den Goorbergh! De jonge Nederlander, beter gezegd de jongste van alle GP-deelnemers, mocht in zijn pas derde GP van een knappe veertiende positie vertrekken. Helaas verliep de race niet zo goed voor beide jongelingen. Van den Goorbergh kwam al in de tweede ronde ten val. Aldeguer had de pech dat hij strijdend om de eerste plaats in aanraking kwam met Celestino Vietti. De Spanjaard had geluk dat hij bij de daarop volgende angstaanjagende crash geen verwondingen opliep. Direct na de start was ook titelkandidaat Augusto Fernandez al onderuitgegaan. Achter Vietti, die na Qatar zo zijn tweede zege boekte, finishte de winnaar van Indonesië, Somkiat Chantra, als tweede. De Japanner Ai Ogura maakte het succes van het Idemitsu Honda Team Asia compleet door als derde te eindigen. Bo Bendsneyder reed een degelijke wedstrijd. Vertrokken van de negende plaats werd de Rotterdammer na 23 ronden op dezelfde positie afgevlagd. Het verschil met winnaar Vietti bedroeg 13,656 seconden.