vrijdag 30 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Geen frame voor LiveWire Arrow

Vorig jaar kondigde Harley-Davidson aan dat het al zijn elektrische producten onder een nieuwe merknaam gaat uitbrengen: LiveWire. En nu heeft het zijn eerste grote innovatie onthuld – de introductie van een nieuwe motorfiets die de motor gebruikt in plaats van een traditioneel frame.

Ingenieuze oplossing

De Arrow maakt gebruik van een groot aandrijfblok (dat bestaat uit de accu, de motor, het accusysteem en de besturingselektronica), waaraan het balhoofd en het subframe zijn bevestigd. De achterbrug is rechtstreeks aan de motorlagers bevestigd en de schokdemper wordt ondersteund op de achterkant van de accu. Het is een ingenieuze oplossing die zal helpen om gewicht te besparen. De kans is groot dat we niet lang hoeven te wachten om de motorfiets in levende lijve te zien.

Harley-Davidson maakt van LiveWire een elektrisch motormerk

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen