zaterdag 20 april 2024

Neo One, de eerste motorfiets voor de Metaverse

De elektrische ONE, geproduceerd door de Britse start-up Neo, wordt verkocht met een digitale NFT (Non-Fungible Token) voor gebruik in de Metaverse. Voor de meeste motorrijders klinkt dit misschien vreemd, zo niet onbegrijpelijk, maar dit (zo wordt ons verteld) zou wel eens de toekomst kunnen zijn die ons te wachten staat: virtuele motorfietsen om in virtuele werelden te berijden…

Eigendom met NFT-certificaat

Een nieuwe grens van de virtuele realiteit, de Metaverse – een term die kan worden vertaald als ‘universum in het universum’ – is een soort ‘parallelle wereld’ die wordt bewoond door de digitale alter ego’s van degenen die aan het spel deelnemen. Een volledig virtueel ‘tweede leven’, waarin het mogelijk is praktisch alles te doen wat in de echte wereld kan worden gedaan. De term metaverse is, net als het concept dat het vertegenwoordigt, viraal gegaan en heeft ieders aandacht getrokken. Dit was een perfecte gelegenheid voor de Britse start-up Neo, die, om bekendheid te geven aan zijn nieuwe One-model, besloot een virtueel exemplaar ‘weg te geven’ voor gebruik in de Metaverse. Hij is gemaakt van staal en andere materialen, en kan worden bereden als elke andere motorfiets. De bijzonderheid ligt echter in het feit dat alle klanten die ervoor kiezen er een te kopen, een ‘digitaal exemplaar’ krijgen (uiteraard met gecertificeerd eigendom door middel van een NFT-certificaat) om mee te rijden met hun virtuele alter ego.

Een Soriano Motori betaal je met cryptocurrencies

Top van de categorie

Leuk (misschien) om mee te pronken in de metaverse, maar de One – en laten we duidelijk zijn voor degenen die geïnteresseerd zijn in echte motorfietsen in plaats van digitale – heeft alle troeven in handen om tot de top van de categorie te behoren: de motorfiets wordt aangedreven door een elektrische motor die een topsnelheid van meer dan 190 km/u haalt, een koppel van 150 Nm en, dankzij een batterij die in slechts 30 minuten kan worden opgeladen, een actieradius van 320 km. De vorm is duidelijk futuristisch, maar in elk geval geïnspireerd op de caféracers van de goede oude tijd, toen internet, metaverse en virtuele tweede levens nog ondenkbaar waren…

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen