dinsdag 16 juli 2024

Harley-Davidson zou een volledig elektrisch motormerk kunnen worden

In een interview met Dezeen.com spreekt CEO Jochen Zeitz van Harley-Davidson over het iconische motormerk dat in de toekomst volledig zou kunnen overstappen op elektrische motoren.

Elektrische motoren zijn niets nieuws voor Harley en met de LiveWire hebben ze hun eerste elektrische productiemotor reeds gelanceerd. Maar de verkoopprijs van ongeveer 30.000 USD (ongeveer 27.700 euro) heeft velen afgeschrikt.

In 2021 werd deze motor opnieuw op de markt gebracht onder het nieuwe merk LiveWire. Dus werd de naam voor de motorfiets een zelfstandig merk, werd de motorfiets omgedoopt tot LiveWire ONE en daalde de verkoopprijs tot een goede 22.000 USD (ongeveer 20.000 euro). LiveWire moest in de toekomst het elektrische merk voor Harley worden en met ‘Harley-Davidson’ wilden ze zich weer concentreren op de wortels van het merk.

LiveWire kondigde toen aan meerdere series elektrische motorfietsen in verschillende categorieën te willen bouwen. Het eerste model was de Del Mar, die kan worden ingedeeld in de kleinste categorie.

Schuurvondst: hoe vijf containers vol Britse motorfietsen naar Groot-Brittannië gingen

Elektrisch lijkt weer een onderwerp te zijn voor Harley-Davidson

Blijkbaar is Harley-Davidson van plan om op termijn weer elektrische motoren onder eigen merk uit te brengen, en is een overstap naar een puur elektrisch merk niet langer uitgesloten.

Jochen Zeits, CEO van Harley-Davidson, in een interview met Dezeen: ‘Op een gegeven moment zal Harley-Davidson volledig elektrisch zijn. Maar dat is een overgang die op de lange termijn moet plaatsvinden. Het gaat niet van de ene op de andere dag.”

Terug van weggeweest?

Wanneer Harley-Davidson een puur elektrisch merk zal worden is nog open. Voordat Harley echter terugkeerde naar zijn kernactiviteiten, was het van plan zijn eigen assortiment uit te breiden met ‘More Roads to Harley-Davidson’. Dit resulteerde onder andere in de Pan America. In die tijd was Harley ook van plan om het leidende merk in de sector van de elektrische motorfietsen te worden.

Wat Harley momenteel van plan is, is nog onduidelijk, maar het lijkt erop dat ze de terugkeer naar hun kernactiviteit hebben heroverwogen en nu weer in de richting van ‘More Roads to Harley-Davidson’ willen gaan!

CEO Jochen Zeitz van Harley-Davidson.
Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen