Zondagmorgenfilm: flattrack in de SLIDE-serie

We weten het allemaal wel; flattrack is hip. Zowat iedere wegracer doet het inmiddels voor erbij of als training, maar ook als sport groeit het flattrack in rap tempo – in Nederland ook. Bij REV’IT! hebben ze dat ook door en in de vierdelige serie SLIDE neemt het Nederlandse motorkledingmerk je mee in deze bijzondere wereld.

Waarom rijden coureurs flattrack? Waarom zelfs coureurs die er geen stuiver mee verdienen, terwijl er in wegrace brood op de plank te krijgen is? Er zit een bepaalde magie aan de sport – een aantrekkingskracht. Om te kijken sowieso. Overdwars de bocht door in korte, zinderende races. Geen moment lijkt er sprake van daadwerkelijke grip, maar toch oogt de rijder in controle.

Tel er bij op dat de motoren basaler zijn dan in welke raceklasse ook, en de drempel lijkt laag. En dat is het ook. Je hebt er immers niet gek veel voor nodig. De snelheden zijn relatief laag en daardoor vallen blessures veelal mee en is materialistische schade over het algemeen geen financiële doodsteek voor een rijder.

Maar waar komt die fascinatie nou vandaan? Wat is nou echt de aantrekkingskracht van flattrack. In de vierdelige serie – aflevering vier volgt nog – SLIDE dook REV’IT! met een aantal rijders die zij sponsoren in het fenomeen dat flattrack heet.

SLIDE aflevering 1:  ‘Going Flat Out’

SLIDE aflevering 2:  ‘Man & Machine’

SLIDE aflevering 3:  ‘The Fastest Get Faster’

Uiteraard houd je aflevering 4 van SLIDE ook nog van ons tegoed. Zodra deze online staat, komt hij online op Motor.nl. Wil je overigens nog meer weten over flattack, houd dan ook MOTO73 in de gaten. Binnenkort hebben we een reportage waarbij testredacteur Tom van Appeldoorn zelf de stalen schoen aantrekt. Als dat maar goed gaat…

Sowieso geen editie van MOTO73 meer missen? Kijk dan eens bij onze abonnementen! Naast de aanbiedingen van MOTO73 hebben we ook nog Promotor en Classic & Retro voor de scherpste prijzen. Losse nummers bestellen kan natuurlijk ook. Die vind je hier voor Promotor en hier voor Classic & Retro.

Foto en video: REV’IT!

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL