vrijdag 3 februari 2023

Top-10 websiteberichten Motor.NL in 2022

2022 ligt inmiddels achter ons, dus is het weer tijd voor lijstjes. Dit zijn de 10 best gelezen berichten van 2022. Ga er maar eens rustig voor zitten.

1. Europa sluit wegen voor motorrijders, Amerika gaat nog stapje verder

In Europa worden wegen afgesloten voor motorrijders, maar in Californië gaan ze nog een stap verder. Daar worden hele gebieden gesloten voor al het verkeer. In dit geval een strand. Ja, dat lees je goed! Een strand! Het verhaal erachter is zo bijzonder, dat het niet gek is dat dit het best gelezen bericht is van 2022. Met afstand zelfs.

Lees het bericht hier.

2. Noorwegen komt dichterbij met nieuwe verbinding Nederland-Noorwegen

Hoewel de maximale snelheid er – op een paar uitzonderingen na – slechts 80 kilometer per uur is, blijft Noorwegen onverminderd populair bij Nederlandse motorrijders. Zo populair zelfs dat een bericht over een nieuwe vaarverbinding met Noorwegen het schopte tot twee na best gelezen bericht.

Lees het bericht hier.


3. Aston Aerospace bouwt revolutionaire verbrandingsmotor

Op nummer drie vinden we Aston Aerospace, dat een prototype presenteerde van een nieuwe revolutionaire verbrandingsmotor. Als we de cijfers moeten geloven, zijn de prestaties ongelooflijk. De motor is zeer compact, weegt naar verluidt slechts 15,9 kg, maar levert niettemin 160 pk en 230 Nm.

Lees het bericht hier.

4. Politie neemt motoren in beslag na filmpje op Dumpert

In het voorjaar ging een filmpje viral van motorrijders die met hoge snelheden tussen het verkeer door slingeren en onder meer rechts inhalen. Het bericht waarin de verkeerspolitie liet weten dat ze na het filmpje vier motoren in beslag hebben genomen ging echter ook viral.

Lees het bericht hier.

5. Motorrijden en rekeningrijden; hoe zit dat?

Het antwoord op de vraag der motorvragen werd uiteraard enorm veel gelezen. Maar wat is nu ook alweer het antwoord?

Lees het bericht hier.

6. Bruggeman Motoren sluit op 1 augustus 2022 na 39 jaar de deuren

Bruggeman Motoren sloot op 1 augustus 2022, na 39 jaar, de deuren en dat maakte diepe indruk in de motorwereld. Jarenlang was de motorzaak uit Nieuw-Vennep een van de bekendste zaken in Nederland, waardoor praktisch elke motorrijder er ooit wel eens geweest is. Vooral het waarom van het sluiten is een trieste aangelegenheid.

Lees het bericht hier.

7. Koenigsegg elektrisch motorblok: 340 pk, 600 Nm, 30 kg

Een Koenigsegg elektrisch-motorblok heeft altijd de interesse, maar als het een blok is van 340 pk, 600 Nm, 30 kg dan kunnen onze servers het amper meer aan.

Lees het bericht hier.

8. Met de motor doorrijden naar voren bij rood licht, mag dat wel?

Een heel actueel onderwerp. Veel motorrijders doen het en het gaat ook vrijwel altijd goed: naar voren rijden bij rood licht. Maar mag het ook? Het is meer dan de moeite dit verhaal nog een keer door te lezen.

Lees het bericht hier.

9. Duitsland: controle op route met speciale snelheidsbeperking voor motorrijders

Snelheidscontroles zijn helaas niets nieuws, maar een controle op route met speciale snelheidsbeperking voor motorrijders is dat wel. Aangezien de route wordt beschouwd als een locatie waar veel motorrijders verongelukken, was het grootste deel van de route in dit gebied beperkt tot 60 km/u (alleen voor motorrijders) en dit werd ook tijdens het weekend gecontroleerd. Het meest opvallende is echter het kleine aantal bekeuringen. Hoezo rijden motorrijders altijd te hard?

Lees het bericht hier.

10. Met 365 km/u op een Kawasaki H2R over een provincieweg!

Ter nagedachtenis van Burt Munro worden in Nieuw-Zeeland nog steeds events georganiseerd waar krachtige voertuigen met waanzinnige snelheden racen. De recordwedstrijd begon op 6 maart in Reporoa op Goudies Road, waar de Kawasaki van Scott Wilkins een topsnelheid van 364,5 km/u en een tweerichtingsgemiddelde van 358,4 km/u haalde. Dit is echt zo’n filmpje dat je nog een keer wilt zien!

Lees het bericht hier.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen